LA forlanger fuldstændig åbenhed omkring byrådets pengeforbrug.

Skal Fredericias borgere leve med, at vigtige dokumenter ikke opbevares forsvarligt, således at byrådets pengeforbrug holdes skjult?

Er det f.eks. rimeligt at studieture i 100.000 kroners klassen ikke lægges frem for borgerne, med henvisning til tidsfrister eller nye IT systemer, vi i Liberal Alliance mener; nej det er ikke rimeligt, borgerne skal have fuld adgang til alle informationer, det vil vi kæmpe for.

Liberal Alliance i Fredericia, med Kent Hedemann Kristensen i spidsen har søgt om aktindsigt omkring udvalgte rejser og middage med deltagelse af byrådsmedlemmer, for at skabe et overblik over pengeforbrugets niveau og rimeligheden heraf. Det understreges, at aktindsigten ikke er søgt for, at udstille enkeltpersoner, men alene for at skaffe et overblik over konkrete arrangementer og udgifter.

I et svar fra administrationen, er der dog nærmest ikke ende på rækken af undskyldninger for dels ikke, at overholde den lovbestemte 10 dages frist, men også hvorfor en lang række bilag ikke kan findes, hvilket er særdeles utilfredsstillende. Mail korrespondance fremlægges gerne.

Ikke mindst i lyset af, at en række byrådsmedlemmer med henvisning til egen gode moral har vist den tidligere borgmester porten, som følge af påstået rod i regnskaberne, er det vigtigt nu at have rene linjer, således borgerne kan få genopbygget tilliden til byrådets medlemmer.

Liberal Alliance henviser i øvrigt til den indskrænkning af pengeforbruget i forbindelse med byråds arrangementer, herunder de tidligere ret pompøse budgetmiddage under socialistisk ledelse, som Thomas Banke fik gennemført. En linje LA forlanger fortsat!

På den baggrund vil et Liberal Alliance i byrådet omgåede stille forslag om total åbenhed omkring pengeforbrug til f.eks. middage og rejser, men også en række andre udgifter kan komme under luppen. Offentliggørelsen skal ske ved, at samtlige udgifter offentliggøres på kommunens hjemmeside, så borgerne kan føle sig trygge ved byrådets omgang med skatteydernes penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *