Et ja til enhedspatentet betyder flere danske arbejdspladser!

Vi er nok en del danskere der mener, at EU breder sig lidt rigeligt. Men lad nu ikke den frustration sætte sig i et nej, til det fremragende forslag om, et enhedspatent og en fælles patentdomstol.

For det første er tanken, om et enhedspatent fremragende og vil skabe bedre muligheder, for mindre danske innovative virksomheder, dem vi skal leve af i fremtiden. For det andet er aftalen om enhedspatentet en mellemstatslig aftale, og er principielt ikke en del af EU´s institutioner.

 I dag er det en økonomisk uoverkommelig opgave, at søge patent i alle EU´s lande for en mindre virksomhed, som f.eks. den jeg selv driver og såmænd også for mange større virksomheder. Et patent kan i dag let løbe op i mange hundrede tusinde kroner, et enhedspatent vil kunne oprettes for en brøkdel af denne pris. I dag mister danske virksomheder ordrer pga. de intet kan stille op mod kopiering af deres opfindelser, det kan enhedspatentet sætte en stopper for, det vil skabe flere arbejdspladser i Danmark.

Der føres, fra især nogle personer en populistisk skræmmekampagne mod enhedspatentet. Det påstås f.eks. at ”alle retssager skal føres i Bulgarien”, med uoverstigelige omkostninger til følge. Allerede i dag kan man mødes af retssager fra mange lande, samtidigt. Med et enhedspatent vil disse tvistligheder kunne afgøres i en og samme retssag, hvilket alt andet lige er billigere og mere overkommeligt.

Jeg har hørt mange ideologiske drømmehoveder tordne mod enhedspatentet, men måske skulle man i stedet overveje at lytte til virksomhederne, fagbevægelsen og Dansk Industri der samstemmende anbefaler et ja, til folkeafstemningen d. 25 maj.

Så stem ja til enhedspatentet. Og gem kræfterne til at kæmpe mod  EU´s voksende bureaukrati, kontrol, formynderi, overregulering, planøkonomi og massive demokratisk underskud, f.eks. ved, at stemme på en kandidat, der vil arbejde for dig i Europaparlamentet..

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *