Fredericia har store problemer med erhvervsservice.

 Pressemeddelse:

Fredericia har det, desværre i disse år, med at score bundplaceringer i diverse erhvervsundersøgelser. På den bagrund var DI årlige analyse af det lokale erhvervsklima ventet med en vis nervøsitet hos Liberal Alliances Fredericia afdeling.

Fredericia er begunstiget med en fantastisk beliggenhed og tilgang til naturlig god logistik både på landsiden og på søsiden. Vi er omgivet af vidunderlig natur. Derfor har vi alle muligheder for tilfredse borgere og et blomstrende erhvervsliv, alligevel går der altid noget galt.

I DI´s analyse er vi dumpet hele 24 pladser ned af listen og vi ligger markant dårligere placeret end Billund, Vejen, Middelfart og Kolding der alle scorer topkarakterer. Vejle ligger ligeledes pænt bedre til end Fredericia. Dette er et stort problem, når industri skal tiltrækkes i konkurrence med de omkringliggende kommuner, udtaler lokalpolitisk leder Kent Hedemann Kristensen (LA).

UdklipLokalterhvervsklima2013

Liberal Alliance foreslår en målrettet indsat på de områder hvor vi ret hurtigt kan forbedre os: For det første med en markant bedre dialog mellem kommune og virksomheder, hvor kommunen opfatter sig selv som service partner. For det andet en hurtig sagsbehandling, hvor de fleste byggesager ekspresbehandles, når de afleveres af en godkendt rådgiver med ansvarsforsikring. For det tredje en nedsættelse af den skadelige og væksthæmmende dækningsafgift, der nu kan fjernes med 75% statstilskud.

Det er dog glædeligt, at vi har forbedret os en smule når det gælder brugen af private leverandører udtaler Kent Hedemann Kristensen.

Analysen ligger her http://di.dk/le13/Pages/Fredericia.aspx

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *