Kan Fredericias borgmester prioritere?

For mange år siden søgte jeg en chefstilling (som jeg i øvrigt fik) i en international koncern. For at virksomheden kunne vurdere ansøgernes psykiske- og fysiske kapacitet, generelle evner og viden gennemførte ansøgerne en såkaldt assessment test. Testen gik, i hovedtræk, ud på at man kom ind på sin forgængers kontor, forgængeren var stoppet pludseligt, og man skulle så skaffe sig et overblik over situationen. Og ud fra notater og tilgængelig information træffe en lang række beslutninger og prioritere sin tid og indsats. Det var en imponerende og realistisk oplevelse, som jeg sent vil glemme.

Vores nye borgmester overtog også stolen efter Thomas Banke, mens den fortsat var varm, så at sige. Fredericias nye borgmester har valgt, at gå en tur med raslebøssen for Dansk Røde Kors i stedet for at pleje sit netværk på Venstres landsmøde i Odense. Lars Lykke og alle de kommende ministre og ordførere var mindre vigtige for Fredericia end, at indsamle et par hundrede kroner. Så er det bare jeg tænker, havde han fået point for det i en assessment test? Jeg skal gerne selv smide noget i bøssen, og jeg håber Dansk Røde Kors får en god indsamling, men spørgsmålet er, om vores borgmester har prioriteret rigtigt for Fredericia.

Jeg mener forkert prioritering i fortiden har betydet, at vi ikke har en døgnbemandet politistation. Fredericia sygehus, og skadeklinik forsvinder. Der er stærke kræfter der gerne vil ofre vore kaserner til fordel for Haderslev, eller andre byer, hvor lokale politikere kæmper for deres borgere. Vi kommer også til at kæmpe hårdt for en ny banegård i Trekantområdet.

Der er nok at tage fat på, og midlet er intensiv pleje af sit kontaktnet på Christiansborg. Folk vil nok synes det er en værdig indsats at rasle lidt med bøssen, men er det nu også det klogeste.

3 Replies to “Kan Fredericias borgmester prioritere?”

 1. Hej Kent* ja ved at se tilbage i tiden på helhedens Fredericia, så er der et gennemgående funktionelt præg som stiller spørgsmålet – ledelse eller mangel derpå. og angående dine betragtninger om hvad Fredericia har mistet, så mangles – toldvæsenet til Vejle og Trefors hovedsæde til Kolding. Så angående outsourcing i statslig og kommunale regi her er vi enig………. Fredericias fremtid tilpasset den nye fagre verden – hvor inoversionen er fremdriftsmidlet til nye videnstunge virksomheder med ekspertisens elite ansat, vil gå uden om Fredericias fremtidige vækstrater, vi kan ikke – og kommer aldrig til at kunne honorere forudsætningerne til den kategori af virksomheder ” negative præferencer” og så længe byens “vise fædre” ikke har focus på eksterne lobby profileringer ud fra eks. niche profiler som kunne implementeres dersom strategier til udbredelse blev implementeret, så må konklusionen blive – at Fredericias svageste led, er den politiske ledelse. Venlig hilsen – Mogens Fammé.

 2. Hej Kent.

  Til din orientering har Fredericia Politi stadig en døgnbemandet politistation 24/7/365. (Altså døgnet rundt hele året rundt) !!
  Det har der været hele tiden siden politireformens start !. Noget som mange borgere desværre stadig ikke er klar over.
  Eneste forskel efter politireformen i 2007, er at døren er hoveddøren er låst udenfor normal åbningstid.
  Når man ringer på ved dørtelefonen, taler man med vagtcentralen (Horsens), der så kan få det vagthavende personale til at åbne døren og betjene borgeren, hvis der er behov for det.

  Men bortset fra det, så giver jeg dig ret i din anskuelse om borgmesterens prioritering vedr. “Bryster eller Lykke” og øvrige betragtninger.

  Venlig hilsen
  Erik Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *