Kloge ord fra en Socialdemokrat

Jeg nød et radioprogram jeg havde podcastet, ofte bruger jeg den slags til, at falde i søvn ved, men i dette tilfælde må jeg indrømme, at Mattias Tesfaye holdt mig absolut vågen, og tak for det.

På baggrund af de tragiske begivenheder i weekenden med 2 dræbte borgere, flere sårede betjente og en bortekspeditionen af en terrorist, satte Mattias Tesfaye i den grad tingene på plads. Jeg tillader mig efter bedste evne her at gengive det.

For det første: Vores samfund skal bygges på en sekulær forfatning, ikke på religiøse tekster. Dette skiller ikke kristne og muslimer, men der går en skillelinje ned gennem det muslimske samfund. Vi nødt til at stille os på de sekulæres side, i en hård konflikt, mod dem der mener, at staten skal bygge på religiøse tekster. Her skal vi være meget præcise.

Grundloven står over Koranen og alle andre religiøse tekster. F.eks. hvis en muslim siger man ikke må slå ihjel for det står i koranen, er svaret: NEJ, det er fordi det står i straffeloven!  Hvad der står i den koran rager ikke mig… Hvis der stod i koranen man må køre over for rødt, må man jo heller ikke det, for det er færdselsloven der gælder. Vi er ligeglade med hvad der står i koranen, for det er grundloven der gælder! Vi kan heller ikke forbyde abort med henvisning til det gamle eller nye testamente.

For det andet: Det der udløste skyderierne, var ikke nogle tegninger der viser Muhammed som en hund, men meget præcist, at en person valgte at trykke på aftrækkeren på en maskinpistol. Hvis en person er utilfreds med tegningerne, har vi en retsstat til at behandle det. Vi er ude på en glidebane, hvis vi tillægger nogen som helst anden fortolkning.

Det der får folk til, at myrde er ikke der går en topløs pige ned gennem strøget eller nogen tegner Muhammed som en hund, det er alene at der er kræfter i vores land der vil stille koranen over grundloven, intet andet. Vi i vores liberale demokrati må aldrig acceptere, at nogen vil stille Toraen, Bibelen eller Koranen over vores grundlov. Man kan bruge religionen i sit sjæleliv, men ikke til at styre et samfund, det må vi aldrig acceptere.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *