Liberal Alliance vil kæmpe for Fredericia lysbådehavn, som en frivillig forening!

Liberal Alliances spidskandidat Kent Hedemann Kristensen til byrådet i Fredericia er oprørt over Fredericia byråds overgreb mod en frivillig forening (Fredericia lystbådehavn).

Derfor indrykkes en helsides annonce i Fredericia Dagblad, lørdag d. 10. august, hvor spidskandidaten giver udtryk for partiets holdning. Bilagt.

Skærmbillede 2013-08-10 kl. 08.28.45

Annoncen indrykkes få dage før samtlige 21 byrådsmedlemmer er inviteret til et møde med Fredericia lystbådehavn for at finde en løsning således foreningen (Foreningen Fredericia Lystbådehavn) kan fortsætte som en frivillig forening. Nu er usikkerheden omkring foreningens fremtid så stor, at medlemmerne enten flytter til Middelfart marina, Skærbæk marina eller helt lægger op, ingen tør tegne sig for et indskud i Fredericia lystbådehavn, fordi foreningen måske går konkurs og bliver overtaget af ADP.

Selv om foreningen blev presset til at acceptere Fredericia byråds krav om en massiv udvidelse og modernisering af lystbådehavnen, nægter formand for teknisk udvalg, viceborgmester Mads Lund at mødes med foreningen, og henviser til ADP (Associated Danish Ports med Fredericia kommune som massiv majoritets ejer).

Liberal Alliance mener, at dette er et urimeligt overgreb på en frivillig forening der har fungeret godt uden kommunal indblanding i mange år.

Det er uretfærdigt, at dette måske ender med at ADP overtager den store investering og det enorme arbejde Foreningen Fredericia lystbåde havn har gennemført til nu. Foreningens opsparing på op mod 10 millioner og alle tidligere indskud, glider således ned i lommerne på ADP og dermed Fredericia kommune.

Ikke mindst, er det uretfærdigt, fordi at læsset måske vælter fordi ADP og dermed Fredericia kommune forlanger anlægsinvesteringen forrentet med 5 %, en halvering af denne rente ville kunne sikre foreningens overlevelse og forhindre en tvangsovertagelse. Det er mig, dog udokumenteret, forelagt at Middelfart kommune forlanger en forrentning på 1,8 % på en lignende investering.

Denne skandale ligger desværre i lige linje efter en række lignede sager i Fredericia kommune.

PS: Der oplyses at Kent Hedemann Kristensen selv har lejet en bådplads i Fredericia lystbådehavn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *