Naturligvis skal kommunen koordinere indsatsen mod mågeplagen i Fredericia midtby

Der er mange borgere der klager over mågernes hærgen i Fredericia midtby.

Det er mågernes natur at skrige, fra morgen til aften for at holde kontakt med artsfæller og unger. Mens mågerne har unger, er de ekstremt aggressive og angriber enhver der opfattes som trussel, og kan sågar finde på at anvende mågeklatter som ”bombeskyts”.

Konsekvenserne for den enkelte borger kan være store; stress og søvnmangel for at nævne nogle. I tillæg er der et, om sig gribende griseri, som følge af mågernes efterladenskaber. Facader og vinduer har tydelige spor fra kæmpestore mågeklatter. Kunder og gæster i byens butikker er utrygge og kører måske andre steder hen og handler. Bilernes lak og andre overflader tager skade af de stærkt syreholdige mågeklatter.

Derfor må det være forventeligt at en ansvarlig kommune tager på sig at få koordineret indsatsen mod mågerne og i samarbejde med ejendomsejerne normaliseret mågerne i midtbyen.

Jeg vil gå så vidt som at kalde kommunens holdning slatten og ansvarsforslygtigende, fordi såvel Mads Lund som embedsværket konstant bare skubber problemerne fra sig.

Det offentlige indkræver skatter og afgifter med arme og ben fra husejerne; ejendomskatter, renovationsafgifter, rottebidrag, afgifter for skiltning og dækningsafgift mm. Alene i den uretfærdige dækningsafgift, der er et levn fra en svunden tid, som Fredericia kommune misbruger til, uden nogen rimelig grund til, at opkræve omkring 60 mil. Kr. om året.  Regningen for alle disse afgifter ender i sidste ende hos Fredericias borgere og virksomheder.

Alligevel nægter politikerne og embedsværket, at løfte en finger for at hjælpe de mågeplagede borgere i Fredericia midtby. Det er ikke rimeligt!

Udvalgsformand og viceborgmester Mads Lund må på banen nu, så kommunen kan leve op til de rimelige forventninger borgerne har.

Naturligvis skal naturstyrelsens bestemmelser overholdes, men kommunen må medvirke til at koordinere indsatsen og få sat skred i sagerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *