Ny lækker vinbar og brasserie i Fredericia

Der er kommet en hip vinbar og brasserie, William & Co, i den ellers traditionelle arbejderby Fredericia. Da vi trådte indenfor slog det mig hvor ualmindeligt lækkert stedet er indrettet, nærmest i en tyk New York stil. Alt virker lækkert og gennemført. Rygsøjlen i indretningen er den lange flotte bar.

Lidt længere inde i lokalet finder vi brasseriet, eller restauranten om man vil, fint afskærmet bag en glasvæg og indrettet med mange lækre detaljer. Vi fik en fin modtagelse og kunne i ro og mag studere det noget kompakte spisekort, med tre forretter, tre hovedretter og tre desserter/oste og én menu. Personligt anser jeg det for god stil med få retter, idet man så kan have tillid til, at råvarerne er gode og friske. Vinkortet, er som man kan forvente det på en vinbar, righoldigt, dog uden at være prangende.

Vi nød et glas Italenske bobler (Prosecco) som aperitif til 53 kr. per glas. Generelt kan man købe vine enten 5 cl (lille sjat), 15 cl (et glas) eller som flasker. Endeligt kan man købe vinen til en særlig butikspris, så man kan tage den med hjem. Priserne er absolut rimelige, uden at være billige, men hvad er det i dette brandbeskattede og overegulerede land.

Jeg bestilte kammuslinger (kr. 128,-) til forret til og min gæst laksecapaccio (kr. 118,-). Kammuslingerne, som blev serveret med en dejlig muss, var små og lækre men savnede en anelse stegeskorpe. Laksen var tydeligvis en opdrættet laks, med en del fedtmammorering, men smagte fint. Til forretten fik vi et glas udmærket Pinot Gris til kr. 62,- per glas.

Vi bestilte begge ”Steak og Frittes” (kr. 556,- i alt). Først tænkte jeg det lød lidt dyrt, for den ikke særligt prangende beskrivelse. Men tro mig, bøfferne var formidable, noget af det bedste jeg nogensinde har smagt og det siger ikke så lidt. Da jeg roste retten for tjeneren, viste det sig, at vi havde fået serveret det berømte Kobe kød! Tænk, den noget flade beskrivelse på menukortet ”Steak og Frittes” dækkede over noget så formidabelt. Bearnaisesovsen, var lækker og hjemmelavet, ligesom de topsprøde pommes frittes var det. Til bøfferne nød vi en flaske Chateauneuf du pape årgang 2008 til rimelige kr. 404,- der stod perfekt til retten.

Alt i alt, en oplevelse jeg kan anbefale.

Indretning.                       *****

Maden.                               ****(*)

Vinkortet.                           ****(*)

Betjening.                           *****

Pris og kvalitet.                 ****(*)

En omvej værd.                 *****

Hjemmeside:                     http://williamogco.dk/

 

Adresse:

 

KØBMAGERGADE 56B
7000 FREDERICIA
T +45 6360 7000
INFO@WILLIAMOGCO.DK

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *