Uheldig oplevelse med Randskov Haveservice, som haveentreprenør

Det gik så godt til at starte med, men endte med en særdeles kedelig oplevelse med Randskov Haveservice.

Vi søgte på nettet efter en havearkitekt der kunne designe, planlægge og evt. udføre vores nye have. Randskov Haveservice v/ Nikolai Randskov meldte sig, http://www.randskovs-haveservice.dk . Der dukkede to venlige personer op; Nikolai og Kim.

De kom med forslag til hvorledes vores haveanlæg kunne anlægges. Vi havde naturligvis nogle ideer de tog udgangspunkt i. Vi modtog et forslag til vores 1758 m2 store grund, med belægning, rullegræs, frugtlund og lidt læhække, prisen var over kr. 600.000,- så det syntes vi jo var lidt pebret. Men efter lidt snakken frem og tilbage fjernede vi nogle ting og de barberede lidt i fortjenesten så vi endte op på ca. 387.000,- hertil ville komme ekstra roser og træer hvis vi valgte dem til. Så alt i alt endte vi op lige i underkanten af det oprindelige budget, men vi sagde ja da vi ønskede den helt rigtige løsning så vi kunne undgå bøvl og vedligehold senere. I princippet skulle en plænerobot og lidt vanding kunne klare det meste sammen med et besøg fra anlægsgartneren i foråret og i efteråret.

Desværre gik det jo ikke som præsten prædikede: 

Inden jeg går videre vil jeg dog fremhæve det positive. Randskov havde valgt at bruge J.K.J Brolægning A/S som underentreprenør på vores belægning. Og J.K.J Brolægning viste sig som en topprofessionel brolægger. Virksomheden arbejder en del for kulturarvsstyrelsen og hvad de laver er i håndværksmæssig topform. Det har dygtige ansatte fagfolk, så ikke noget med forpjuskede østeuropæer her, det er en fornøjelse at se på!

Inden jeg går videre vil jeg dog fremhæve det positive. Randskov havde valgt at bruge J.K.J Brolægning A/S som underentreprenør på vores belægning. Og J.K.J Brolægning viste sig som en topprofessionel brolægger. Virksomheden arbejder en del for kulturarvsstyrelsen og hvad de laver er i håndværksmæssig topform. Det har dygtige ansatte fagfolk, så ikke noget med forpjuskede østeuropæer her, det er en fornøjelse at se på!

Resten var mindre skønt at følge:

Rullegræsset blev lagt og var ganske udtørret, noget var skåret millimeter tyndt og blev trukket ud så der var mere jord end græs.

Det var totalt udtørret da vi modtog det og jeg måtte vande i døgndrift, og det er ikke en overdrivelse. Flere måneder efter er græsset fortsat svagt der, hvor det var gået ud inden vi overtog det. Randskov påstod de havde vandet, men det var jo tydeligt det ikke havde været tilstrækkeligt. Vi var nogle dage i udlandet da det sidste blev lagt og Randskov havde lovet at vande, ellers havde vi forlangt en senere lægning af rullegræsset, vi kunne se på videoen der ikke var vandet i flere dage.

Sådan så rullegræsset fra Leopold rullegræs https://leopolds-rullegraes.dk ud da Randskov afleverede det.


Rullegræsset har vi siden vandet nærmest dagligt , men det er ikke endnu kommet i form.

Frugtlunden bestod af nogle træer der havde sammenkrøllede blade og bærbuske der aldrig blev andet end tørre kviste. Træerne kom i flere omgange, de sidste i en sørgeligt udtørret og massakreret forfatning med knækkede grene og kviste. Når jeg klager får jeg at vide at det ser fantastisk ud og jeg bare skal vande mindst hver dag.

Sådan så frugtræerne fra Birkholm planteskole http://birk-holm.dk ud, da Randskov havde plantet dem

Træerne blev plantet i den tørre jord, nogle steder sandjord, jeg spurgte om det er OK, at plante i sand og i det hele taget om jorden ikke skulle fugtes først, men fik at vide de havde styr på det.

Plænen ser nu efter nogle måneder rigtigt flot, nærmest kernesund ud nogle steder, MEN ind i mellem er ca. 50% af græsplænen helt umuligt at få grøn, de samme steder der var gået ud da vi modtog den. Når jeg klager får jeg at vide at det er fint, og det nok er jordbunden den er gal med, det selv om Randskov har anlagt jordbunden også.

Vi har haft utalige samtaler med Randskov og det er ikke endt med andet end ævl og bortforklaringer. Randskov vil hellere stå og hælde vand ud af ørerne i mange timer end bruge så meget som ½ time på at rette op på fejlene med mindre beviserne på mangler er så overvældende at han ikke har noget valg.

Vores seneste snakke er endt med han har overøst os med skældsord og jeg har måttet bede ham kun komme efter forudgående aftale.

Det står nu ret klart for os Randskov haveservice sikkert er udmærkede til at grave huller, male hegn og klippe hæk, men en anlægsgartner der kan påtage sig et haveprojekt som totalplanlægger og entreprenør det er de ikke. De kan ikke forstå deres ansvar er helheden og ikke at grave en hul og smide et træ ned i og derefter køre hjem en uden yderligere tanke.

Jeg kan under ingen omstændigheder anbefale Randskov får ansvaret for et komplet haveprojekt, den opgave er de ikke voksne.

Randskov haveservice, mener de er gode til havearbejde, græsslåning, hækklipning, malerarbejde, opsyn med bolig/hus, mindre hus og have opgaver, snerydning mm. i Melby, Liseleje, Hundested, Frederiksværk, Asserbo og Liseleje. Jeg vil dog stærkt overveje om jeg ville kaste mig ud i at bruge dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *