Skrald i låget?

Det er uden tvivl smart, eller endda måske populært, at fortælle danskerne vi skal sortere vores affald bedre og påstå vores affald er en efterspurgt ressource. Om det er klogt, tvivler jeg på. Jeg stiller mig særdeles tvivlende overfor om det er umagen værd, at gå langt videre end vi allerede gør i dag..

580x336px-affald-vejskilt

For det første ville affald i så fald allerede være efterspurgt af private virksomheder, for derved at tjene penge på udnyttelsen, som det sker med f.eks. metalskrot. For det andet, sker der jo allerede en massiv sortering sted; pap, plastik, batterier og glas mm. sendes i Fredericia, som det sker i de fleste kommuner,  allerede til genbrug. Vi behøver ikke at foretage os noget aktivt, opstår der et marked for at ”malke” udbrugt elektronik eller alm køkkenaffald for ressourcer vil private virksomheder melde sig helt af sig selv.

Hvis råvare-ressourcerne virkeligt var så knappe, ville priserne gå op. Bare rygter om knaphed, ved jeg af bitter erfaring, er nok til at sende priserne på himmelfart på råvarebørserne. Priserne på råvarer og på transport af råvarer er nærmere faldende end stigende. Olieprisen har til regeringens og klimafantasternes  store frustration igen ramt et nyt lavpunkt.

Endeligt er det ikke så dårligt, at brænde affald og derved udnytte det som en varmeressource. Brænder vi ikke vores skrald, skal vi ud og erstatningskøbe brændsel, som olie, kul, gas eller biobrændsel. Fjernvarmen, går jeg ikke ud fra regeringen har planer om at afskaffe med det første.

Endnu er håbløst fell good projekt fra regeringen, vi skatteydere ender med denne regning ligeså.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *