Vores erfaringer med Milton Huse, om byggeprocessen…

BEMÆRK:  indlægget er skrevet i omvendt kronologisk orden, altså det nyeste øverst.

12. Summa sumarum , 5. september 2019

Alt i alt vil jeg sige vi har været tilfredse med Milton huse, jo der har været problemer, men i det store hele har vi fået det løst. Når jeg hører fra andre, og tænker tilbage vore egne tidligere erfaringer mener jeg Milton har været rimelige og vi har fået et super fedt hus!

Skydedøre foran teknikrum og opbevaring.

Bryggers

rumdeler og trapper i tegl

Køkken

11. En tur i IKEA , 22. Oktober 2018

Vi var et smut i IKEA, det er ellers ikke min kop the. Suk og støn… Men ret skal være ret, det gik rigtigt glat og vi fik en god behandling og fik bestilt både inventar til viktualierum og walk-in.

Sidste gang vi byggede hus, købte vi både køkkener og walk-in i IKEA, som en snedker monterede. Det var præcist samme kvalitet inden for lågerne som alt andet. Deres garderobesystem PAX har de stadigt, det er simpelt hen fantastisk og i en fremragende kvalitet.

Noget jeg sætter pris på er, at man kan tegne alt hjemmefra og få en prisidé. Det gælder både køkken og garderobe. Og er der et par småting man ikke lige  kan gennemskue, lader man en medarbejder i IKEA gå det igennem og konvertere til ordre.

Viktualierum købt i IKEA Kr. 7.400,-  Viktualierummet er med bordplade og skuffer i alle skabe og hyldesystemet Kungsfors med magnetplader mm

Walk-in købt i IKEA med alt Kr 6.300,-

Transporten kostede ca. 900 kroner for begge ting, der leveres samlet. Jeg sætter det selv op.

10. Huset er lukket, 27. September 2018

Nu er der blevet lukket, der er kommet undertag, der er isoleret de steder hvor der ikke skal blæses isolering ind, jordvarmeanlæget er monteret og slangerne gravet ned, de blev færdige med at sætte gibslofter op i dag og i morgen skulle de komme og sætte fliser op.

Så nu sker der rigtigt noget. Det ser pænt ud og vi har kun mødt danske venlige håndværkere. Det er klar der ikke er lavet finish endnu men det skal ikke forhindre os i at bevare optimismen.

En meget rød hoveddør…

Jordvarme og teknik, det ser OK ud.

Stue og alrum med lofter helt til kip.

Orangeriet.

9. Rejsegilde, 28 august 2018.

Nu er der endeligt kommet rigtigt godt gang i byggeriet og det blev tid til rejsegilde. Jeg ved ikke rigtigt hvor meget der efterhånden gøres ud af rejsegilde i dagens Danmark. I gamle dage blev der jo muret flasker ind i muren, der kunne hyle og regere, hvis bygherren var for nærrigt til at holde rejsegilde. Så det skulle vi da ikke risikere.

På pladsen gik 3 danske tømrer der så ud til at have styr på tingene og var meget venlige. Så vi aftalte jeg kom forbi med colaer og burgere en dag, alkohol er heldigvis ikke noget man ser på Miltons byggepladser.

8. Valg af el-leverandør.

Hvordan kunne jeg glemme at skrive om alt det bøvl vi måtte igennem for at vælge el-leverandør. Man skal åbenbart selv melde sig til en el-leverandør så der kan komme byggestrøm på pladsen. Vi kiggede på hvem der var billigst og valgte www.vindstoed.dk. Se det var en dårlig plan. Fra vi meldte os til, skete der ikke et hak, man kan så heller ikke ringe til virksomheden, da det er vores ansvar at sørge for byggestrøm og deadline nærmede sig, bredte panikken sig.

Vindtsoed.dk svarede ikke på mails, dvs det gjorde delvist, men de svarede altid i øst når vi spurgte i vest. Til sidst blev det for meget for os og vi ringede til SEAS, der på stedet oprettede os og dagen efter kørte alt. Så hold dig langt væk fra vindstoed.dk.

7. Nu lysner det i øst! (Fredag 24 august 2018)

Efter temmelig megen bøvl frem og tilbage, ser det nu ud til det lysner. Det er rigtigt godt, for der skal helst være en god stemning og en god følelse omkring det at bygge nyt hus.

a. En lille ting men træls: Milton efterlod sidste fredag et kæmpe svineri på vejen, det tog adskillige dage at få Milton ud og rydde op, så naboerne kunne køre på vejen uden at få bilerne svinet til. Men det lykkedes endeligt, og jeg tror nu også på, at Milton fremover lige vil kigge efter om vejen trænger til en kost, hver dag til fyraften.

b. Efter en del bøvl frem og tilbage, er vi nu blevet lovet en rimelig rabat på HTH, så vi kan købe det hele der og få det hele monteret af Milton Huse. Der koster lidt mere for os, men HTH har nogle rimelige lækre låger (Dark Harmony) som vi gerne vil have. Der skal nok følge billeder af det hele når vi er færdige. Så faldt det også på plads.

c. Indflytningsterminen er den rykket 10 dage ud i fremtiden, men Milton har accepteret at betale den aftalte kompensation.

Så alt i alt, føler jeg vi har fået lidt ro på og kan igen se fremad.

6. Køkkenprocessen.

Vi var lidt omkring andre alternativer end HTH fordi vi skulle indkøbe til bruttopriser, men blev enige om en rabatløsning med Milton, idet vi købte rimeligt dyre materialer.

Køkken i HTH´s Harmoni Dark

Bryggers.

Vi var en tur i IKEA og fik en rimelig professionel behandling og syntes vildt godt om deres mange lækre indretningsmuligheder, til særdeles rimelige penge. Vi har tidligere haft et IKEA-køkken, som fik stor ros af tømreren der monterede det og levede op til alle forventninger og så var det i massivt træ.

Hos HTH havde vi dog forelsket os i en lækker låge i der hedder Harmony dark, der findes også nogle helt ubegribelige lækre brunerede greb til. IKEA havde ikke rigtigt noget der levede op til dette, idet deres version er noget mørkere og med film på lågerne.

HTH er også lidt mere oppe på dupperne mht til de små detailer, som afdækning mod loft mm. Men indretningsløsningerne hos IKEA er en spids bedre. Dog har vi valgt et hjørneskab med såkaldt Le Mans udtræk, det har IKEA også men ikke så solidt som HTH´s

Vi havde os besluttet os for en marmor bordplade, der har IKEA et noget billigere alternativ, men vaskeløsningen med limning uden kanter mm., når ikke HTH til sokkeholderne.

Så vi endte op med en HTH løsning hele vejen igennem, ikke mindst fordi Milton valgte at hjælpe lidt til med en rimelig rabat. Alt i alt blev løsningen med rabat, dog noget dyrere end hos IKEA.

Men nu glæder vi os til at se det færdige resultat. Jeg er sikker på det bliver GODT!

5. Miltons manglende information.

13/8 2017. Til vores store glæde blev jeg ringet op af en salgschef fra Milton, der godt kunne se der skulle strammes op, således vi fik svar på vores spørgsmål. Jeg forstod salgschefen godt kunne se det urimelige i Milton havde rykket indflytningsterminen, da dette skyldtes langsommelig sagsbehandling hos Milton.

14/8 2017. fik jeg en mail om at salgskonsulenten ville undersøge:

 • Om det virkeligt er rimeligt vi skal betale listepriser ved køb af køkkeninventar til over kr. 220.000,- når Milton viste præcist hvor mange skabe mm vi skulle have, da de estimerede prisen til kr. 85.000 plus ekstraindkøb kr. 40.000,- I følge HTH kan det ikke lade sig gøre, ikke en gang ved køb af de billigste skabe de har.
 • Om det er rimeligt vi skal blive ignoreret, når vi gerne vil vide hvornår byggeriet går i gang. Efter vi har spurgt konsulenten 5-6 gange, har vi fortsat ikke fået svar. Men vi kan få oplyst af vores kommende naboer, at de allerede er igang??
 • Om det er rimeligt Milton udskyder indflytningsterminen med 10 dage, pga Milton´s egen langsommelige sagsbehandling, ikke mindst når vi har svaret samme dag, eller dagen efter når Milton havde spørgsmål til os.

15/8 Fik vi mail fra konsulenten.

 • Milton påpeger vi ikke må gå igang med køkken, hvis vi ikke køber det hele fra dem. Nu har de dog tilbudt en rabat, men alene stenpladen i køkkenet koster fortsat det samme, som et helt køkken (monteret) med samme stenplade fra en anden leverandør. Vi føler vi bliver presset til at købe til overpriser for, at kunne komme ind i huset før jul!
 • Vi bliver fortsat ignoreret, og får ikke at vide hvornår Milton går igang med byggeriet og om vi kan komme tilbage til den oprindeligt aftalte indflytningstermin.
 • Jeg har bedt konsulenten ringe, så vi kan få styr på det. Det bliver så spændende at se hvornår han gør det….

Ærlig talt går det ikke særligt godt med kommunikationen!

4. Byggetilladelse og byggestart:

Milton huse tog sig god tid med tegninger mm, så det tog noget tid inden de fik søgt om byggetilladelse. Lokalplanen stiller krav om vi holder egen regnvand på grunden derfor havde vi bestilt faskiner hos Milton. Desværre havde Milton glemt dette da de søgte om byggetilladelse så denne kom retur, Milton huse måtte så sende en ny byggetilladelse.

Dette afstedkom, at Milton flyttede vores indflytningsdato frem til 29 november, mod i kontrakten 19 november. Dette under henvisning til, at det havde taget mere end 6 uger at få byggetilladelsen. Dette til trods for Halsnæs kommune have behandlet den første (fejlbehæftede) byggetilladelse på 15 dage og den reviderede på kun 13 dage. Vi har protesteret flere gange overfor Milton men det gider de ikke svare på. Vi har også gentagne gange rykket for hvornår byggeriet går i gang, det gider de heller ikke svare på.

Se nedenstående tidforløb:

Tidsplan Milton byggeri

Du kan også klikke her for en pdf Kronologi

3. Underskrivelse af entreprisekontrakt:

Efter at have fået foretaget en jordbundsprøve og en fast pris på ekstrafundering, valgte vi at skrive med Milton huse.

Grunden falder lidt, så der kom en ret stor ekstraudgift til fundament. Det kunne vi løse ved at lave en nedsænket stue, 40 cm. Det kostede ca 50.000,- ekstra men i stedet for et kæmpe fundament fik vi så hyggen ved en nedsænket stue og 40 cm højere til loftet. Det tror jeg vi bliver særdeles glade for.

Vi havde lagt stor vægt på at budgettet skulle holde og derfor specificeret elinstallationen ret nøje ligesom vi havde forklaret nøje hvilke hvidevarer og køkken vi ville have. Derfor er det frustrerende at Milton nægter at give fast pris på disse ting før EFTER man har skrevet under på entreprisekontrakten. Herefter kommer der møder med HTH og Punkt1 samt elektrikeren m.fl. Her kan man kun handle til ublu listepriser, men det viste vi jo godt og budgettet holdte heller ikke hverken helt eller halvt. Dog undtaget hvidevarer, der skal købes hos Punkt1 i Roskilde, der både havde rimelige priser og en fantastisk service.

Især køkkenet fra HTH, er stukket helt af og Milton henholder sig til kontrakten, så nu ender vi med at skulle købe noget hos HTH og resten et andet sted. Vi må i øvrigt kun må få lov til, at montere køkken, EFTER at huset er færdigt, betalt og afleveret. Så min anbefaling er at FORLANGE disse ting er specificeret før I skriver under. Milton huse er naturligvis ikke alene om disse narrestreger og vi var jo godt klar over, hvem der har fat i den lange ende og det ikke var os.

Tegninger:

2. Valg af byggefirma:

Vi var som så mange andre, rundt og kigge på prøvehuse og lade os inspirere. Herefter indledte vi snakken med forskellige byggefirmaer.

Lind og Risør (https://www.lr-hus.dk/). Firmaet argumenterede med de har en højere byggekvalitet end konkurrenterne og holder byggepladsen ren og pæn. Vi var rundt og kigge nogle steder og var nu ikke imponerede over hvad vi så; rod på byggepladserne og masser at fejl og mangler på prøvehusene. Efter et kort møde med en sælger, identificerede denne vores behov til et vinkelhus på 150 m2. Efter lidt tastearbejde printede han et standardtilbud ud, som vi skulle underskrive sammen med en entrepriseaftale, hvis vi skulle gå videre. Som jyde, tænkte jeg det nok var en tand for smart og vi skulle have mange flere ting på plads inden vi var klar til at sætte nogen autografer…. Sælgeren spurgte om vi overhovedet havde råd, noget vi senere også skulle komme til at opleve. Så var Lind & Risør ude af billedet.

Lasse Larsen Huse (https://lasselarsenhuse.dk/): Vi var ude og se et par prøvehuse, som ganske enkelt er lækre. Især har de en serie der kaldes Villa Patio, som har en lækker indretning og et stort udhæng mod solen, så indeklimaet forbedres. Så vi indhentede priser fra firmaet, der i øvrigt virkede meget kompetente.

Eurodanhuse og Huskompaniet: Blev ret hurtigt sorteret fra efter vi talte med nogle nybyggere der havde elendige oplevelser med udenlandske sjak, der ikke kunne mure og meget mere.

Milton Huse (https://miltonhuse.dk/): Vi kunne godt lide det vi så på Miltons prøvehuse og på de byggepladser hvor vi kunne se de var i gang. Der så ud til at være orden og få fejl.

Milton kørte også hårdt på med at få en kontrakt, men jeg sagde vi ikke ville skrive under før vi havde berørt så mange emner som muligt og elimineret flest mulige konfliktemner. Der er f.eks. ekstrafundering, jordkørsel, køkkenindretning og el-entreprise som de gerne vil skubbe ud så man køber mest muligt til ublu listepriser. Vi fik priser med hjem og besluttede for at arbejde videre med Milton.

Milton var ret gode til at forstå vore ønsker og omsætte dem til tegninger.

HHM i Hillerød (http://www.hhm.dk/): Vi havde fået anbefalet firmaet og ringede, det tog 20 minutter inden telefonen blev taget. Vi fik sat et møde op, hvor sælgeren startede med at spørge om vi nu også havde råd, for ellers gad hun ikke bruge sin tid på os. Det var meget tæt på at mødet stoppede her. Sælgeren kørte dog med op på grunden og kom med gode forslag. Sælgeren mente dog at Milton ville kunne lave huset kr. 500.000,- billigere. Jeg tænkte det nok var en ret speciel salgsstrategi, og vi besluttede os til ikke at gå videre med firmaet.

1. Baggrund:

Vi har tidligere bygget hus og mener selv, at være nogenlunde vidende om processen. Vi var ret enige om at vi skulle vælge et typehus i stedet for at stå for hele processen selv.

Der var naturligvis grænser for budgettet, hvis vi ville holde en nogenlunde langsigtet økonomi, ikke mindst da vi havde købt en grund i en udstykning, i Kregme, Halsnæs kommune.

Vi var super heldige med at få kommunen til at slå to, ukurante grunde sammen til én rigtig superlækker grund på 1850 m2, som vi i tillæg fik til en meget favorabel pris.

Desværre var den myndighed der skulle godkende sammenlægningen, Geodatastyrelsen, blevet ”deporteret” til Aalborg. Det tog 8 måneder at få papirerne i orden, selv om vi havde både købt og betalt grunden. Lidt træls, men vi borgere er jo til for staten, jo før man lærer det jo før slipper man for at gå og ærgre sig.

Vi vil prøve, efter bedste evne at lave en anmeldelse, en vurdering af det at bygge typehus og især med Milton huse. Så man kan følge byggeprocessen om vores erfaringer med Milton Huse.

 

6 Replies to “Vores erfaringer med Milton Huse, om byggeprocessen…”

 1. Hej Kent

  Hvordan fik du landet aftalen omkring rabatten ved HTH? Og hvor stor er denne rabat ca.?

  1. Hej André
   Jeg tror det med rabatten er en lidt “kilden” ting for Milton, fordi alle typehusfirmaer gør det de indkalkulerer en fortjeneste fra køkkener i deres samlede kalkulation. Derfor kunne vi ikke få rabat på den grundpris der er i kontrakten, men da vi købte lidt dyrere ting, tror jeg Milton valgte at det var bedre at sælge det hele til os med en rabat frem for vi købte noget “ude i byen”. Jeg har fornemmelsen af det er sådan alle kan få det. Rabatten holder jeg mellem Milton og jeg, det beder jeg om forsåelse for.

 2. Hej Kent
  Tak for denne side! Den hjælper førstegangsbyggere som os.

  Vi er helt nye i dette, og skal formentligt bygge med Milton Huse inden for en nærmere fremtid. Som jeg kan læse på flere byggehjemmesider, så holder de budgetter som typehusfirmaerne præsenterer aldrig.
  Vi er opmærksomme på emnet ekstrafundering, men nu nævner du også køkken. Vi har i vores tilbud også fået afsat 135.000 kr samlet. Vel at mærke til både køkken, bad og bryggers. Det lyder absolut heller ikke meget i mine ører. Og at du skriver, at HTH ikke engang kan sælge os deres billigste skabe til det budget, bekræfter os bare i vores anelser. Dog ved vi slet ikke, hvor meget ekstra vi skal beregne her? Har i også indehold bademøbler i jeres 220.000 kr?

  I forhold til El har vi fået afsat 15.000 kr. ekstra. Igen synes vi ikke det lyder af meget. Vi er dog i tvivl om, hvor mange stikkontakter og spots der “følger med” i tilbuddet. Kan vi selv købe andetsteds fra og få det installeret?

  Det er en jungle, og vi er kun lige startet. Vi ved, at vi på ingen måde har fat i den lange ende i det her, men vi vil gøre vores bedste for, at holde os inden for det budget, som vi har lagt og som er realistisk for vores økonomi mange år frem.

  Mvh Malene og Michael

 3. Hej Marlene og Michael.
  Først, tak for anerkendelsen.
  Jeg hørte om nogen der sagde til husfirmaet, at banken forlangte et fast tilbud, på alt; fundament, ekstra el, VVS og inventar. Jeg tænker det ville være en rigtig god idé.
  Ellers kan jeg fra vores priser oplyse følgende ekstrapriser: Antennestik 975,- Afbryder 475,- Stikkontakt 550,- Vi endte med en totalpris for el på 70.760,- inklusive udendørslamper. Vi føler CR elektrisk der er Miltons partner er ret professionelle, men det er jo bruttopriser så det løber op…
  Priser på køkken og inventar får i bedst ved at tage en tur i HTH eller hos dem jeres typehusfirma vælger, der skilter de med bruttopriserne, og kr 135,000,- få rigtigt hurtigt ben at gå på. Bed om en prisliste og af den vil det fremgå at alt andet en hylder i skabene koster rigtigt meget. Vores kr 220.000 er inklusive bade møbler men eksklusiv walk-in som vi køber i IKEA da vi har gode erfaringer med deres system PAX.
  Som sagt er det bedste hvis I siger banken forlanger en fast pris, så må de ryste op med nogle realistiske priser. Jeg vil dog sige at det bestemt ikke er mit indtryk at Milton huser er værre end de andre, snarre tvært i mod.
  Held og lykke med projektet!

 4. Hej Kent

  Det er jo længe siden sidste opdatering herinde. Kom I godt i mål med projektet?

  Mvh. Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *